malik-oslo-freedom - Veena Malik til Oslo Freedom Forum

Den pakistanske superstjernen, skuespilleren og fotomodellen Veena Malik kommer til Oslo neste uke for å delta på Oslo Freedom Forum.

Malik skapte tidligere i år furore i Pakistan da hun talte en muslimsk lærd midt imot på et talkshow etter sin deltakelse på den indiske versjonen av Big Brother.

Ifølge Shabana Rehman Gaarder viste Veena Malik pakistansk offentlighet «at det går an å si rett ut hva man mener, uten å frykte islamistene». På YouTube-klippet hentet fra den pakistanske versjonen av Tabloid, Frontline, overkjører hun en muslimsk lærd fullstendig med sine rasende argumenter. Klippet har gått sin seiersgang på nettet i vår.

Konferansen, som starter mandag, setter i år søkelyset på noen av verdens mest utfordrende spørsmål innen menneskerettigheter og ytringsfrihet.

- Vi opplever at Maliks deltakelse synliggjør den kraften som Oslo Freedom Forum i sitt tredje år begynner å få. Den anerkjennelsen forumet har fått i internasjonale medier forsterker veien mot å bli menneskerettighetenes Davos, sier Fuglum. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2