Må lese pensjonsrapport i voktet kjellerrom

Medlemmene av Stortingets pensjonsstyre må lese den hemmelige granskingsrapporten i et bevoktet rom i kjelleren på Stortinget. Bakgrunnen er frykt for lekkasjer.

– Det finnes bare ett eksemplar av den hemmelige rapporten, og den skal nytes på stedet, sier Stortingets visepresident Inge Lønning (H) til Aftenposten.

Konkret betyr det at rapporten skal leses i et rom i tilknytning til vaktsentralen i Stortingets kjeller. Her sitter sikkerhetsvaktene som døgnet rundt kontrollerer og overvåker Stortingsbygningen.

Rommet kalles «bunkersen», og der befinner den eneste utgaven av rapporten seg. Den tar for seg de omstridte pensjonsutbetalingene til Gro Harlem Brundtland (Ap), Kjell Magne Bondevik (KrF), Anders Talleraas (H), Magnus Stangeland (Sp), Tore Austad (H) og Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap).

De strenge sikkerhetstiltakene er et resultat av at det ble lekket opplysninger fra den første pensjonsrapporten i fjor høst. Medlemmene av pensjonsstyret må lese rapporten hver for seg, og det blir forbudt å ta notater eller kopier.

Lønning sier til Aftenposten at prosedyren er standard opplegg for behandling av gradert materiale.

De seks rapporten angår, har fått tilsendt de deler av rapporten som omhandler hver enkelts økonomi. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2