I ÅR SOM I FJOR: Seks uker i fjor sommer var Oslo S helt stengt. I år vil det også være stengt mellom 24. juni til 6. august. (Foto: NTB Scanpix)
I ÅR SOM I FJOR: Seks uker i fjor sommer var Oslo S helt stengt. I år vil det også være stengt mellom 24. juni til 6. august. (Foto: NTB Scanpix)

Lover bedre togsommer i år

Også denne sommeren må togpassasjerer kjøre buss for å komme til og fra hovedstaden. Men både Jernbaneverket og Vegvesenet lover en bedre hverdag enn i fjor.

Tusenvis av passasjerer ble i juni i fjor rammet av dårlig samordning mellom vegvesenet og jernbaneverket, da nesten all togtrafikk til og fra Oslo S ble stengt i seks uker sammenhengende på grunn av et storstilt oppgraderingsarbeid.

Også i år skal det oppgraderes, både på jernbanen gjennom Oslo og på selve Oslo S.

Konsekvensen blir at jernbanen gjennom hovedstaden vil bli stengt mellom Skøyen og Bryn/Lillestrøm i seks uker, fra 24. juni til 6. august. I tillegg skal det i likhet med i fjor også denne sommeren gjøres vedlikeholdsarbeid på E6.

– Men denne gangen er Jernbaneverk og Vegvesen bedre samordnet, sier trafikkdirektør Bjørn Kristiansen i Jernbaneverket.

LES OGSÅ: Oppvaskmøte om tog-kaos

Flere tiltak

Han sier flere tiltak er truffet for å minimalisere problemene for de reisende. Vedlikeholdsarbeid som innebærer at E6 stedvis blir en flaskehals, utsettes til en uke etter at togtrafikken er innstilt.

Trafikken får på den måten bedre tid til å tilpasse seg den ekstraordinære flåten av busser som må settes inn for å gi reisende et alternativt kollektivtilbud.

I tillegg treffes flere tiltak i Oslo. Blant annet er en midlertidig vei og et bussavstigningssted anlagt som ett av tiltakene, sier Kristiansen.

Ikke Østfoldbanen

Passasjerer på Østfoldbanen blir ikke berørt av arbeidet denne gangen. Alle Østfoldbanens tog vil gå som vanlig til og fra Oslo S.

Men øvrige passasjerer som skal til eller via Oslo med NSB og NSB Gjøvikbanen, må forberede seg på å kjøre buss og/eller T-bane på deler av strekningen i perioden.

LES OGSÅ: NSB-sjefen vil ha ny tunnel og nytt Oslo S

Ifølge NSB må 23.000 bussavganger til for å ta unna trafikken gjennom Oslo i de seks ukene jernbanen er ute av drift.

Passasjerene som har NSB-billett på strekningen Bryn-Oslo S-Nationaltheatret og Grefsen-Oslo S kan benytte T-bane. På de øvrige strekningene blir det satt opp busser.

Flytogpassasjerer

Flytogpassasjerer får tilbud om buss mellom Drammen og Lillestrøm, og flytog fra Lillestrøm til Oslo lufthavn. Prisen vil bli kuttet til 130 kroner, uansett hvor du reiser fra, lover administrerende direktør i Flytoget, Linda Bernander Silseth

Flytoget setter opp egne busser fra Stasjonene Drammen, Asker, Sandvika, Lysaker, Skøyen og Oslo S.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2