LO truer med boikott av Norwegian

LO-leder Roar Flåthen truer med å få hele fagforbundet til å droppe Norwegian, dersom selskapet gjør alvor av å bemanne langdistanseflyene med utenlandsk personell. Norwegian ber Flåthen roe seg ned.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos sa til Aftenposten fredag at han ser det som helt naturlig at selskapet har ansatte bosatt i Bangkok på langdistanserutene til Thailand.

– Hvis Kjos skal fylle opp flyene sine med utenlandske ansatte, blir det ikke kjøpt en eneste Norwegian-billett fra LO i framtiden. Da legger han seg på Ryanairs useriøse linje. Og de flyr vi ikke med, sier Flåthen til VG.

Arbeiderpartiet er enig med LO-lederen og vil ikke la utlendinger jobbe på norske fly. Norwegians trussel om å flytte til Sverige, blir avvist av Anette Trettebergstuen i Stortingets arbeids- og sosialkomité.

– Vi må ta en avgjørelse over nyttår. Men allerede nå kan jeg si at jeg er fullstendig enig i fagbevegelsens protester i høringsrunden, sier hun.

Trettebergstuen sier regjeringen ennå ikke har tatt stilling til forslaget om å la personell som kommer fra land utenfor EØS, ansettes. Både Flåthen og Trettebergstuen mener resultatet blir sosial dumping. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2