LO ruster opp

Unio og Fagforbundet varsler en betydelig opptrapping av streiken i kommunene med virkning fra onsdag morgen. Omfanget av andre uttaksrunde blir klart i løpet av fredag ettermiddag.

– Nå er det krig, og vi bruker de virkemidlene vi har. Frontene er klare, og vi ruster oss til en konflikt som kan vare lenge, sier leder av LO Kommune, Klemet Rønning-Aaby, til NTB.

Fagforbundet har rundt 11.000 medlemmer i streik fra fredag morgen.

Han legger til at det ikke er noe grunnlag for kontakt når det gjelder prinsippet om hvordan pengepotten skal fordeles. LO vil ha mest mulig sentralt for å sikre likelønnsprofilen på oppgjøret, mens KS mener at dette ivaretas like godt gjennom lokale forhandlinger.

– KS må myke opp sin bastante holdning på dette punktet, hvis det skal bli en løsning på streiken. Dette er kanskje vel så viktig som størrelsen på totalbeløpet, sier Rønning-Aaby.

Unio-leder Anders Folkestad har heller ikke hatt noen kontakt med arbeidsgiverorganisasjonen KS siden streiken var et faktum torsdag.

– Vi sitter nå og vurderer neste uttak, men det foreløpig ikke mulig å si hvor mange tusen det blir snakk om, sier Folkestad.

Unio tok ut rundt 7.000 medlemmer til streik fredag morgen innenfor områdene KS og Spekter.

Folkestad ser foreløpig ikke noe felles grunnlag for en tilnærming. Han mener at både den økonomiske rammen og prinsippet om hvordan pengene skal fordeles, utløste bruddet i meklingen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2