Liv Løberg forklarte CV-juks i retten

Liv Løberg (63) søkte over 200 jobber uten å bli kalt inn til intervju. Derfor falt hun for fristelsen til å bruke falske vitnemål. Det forklarte hun i ankesaken i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Løberg ble i Oslo tingrett i april dømt til 14 måneders fengsel og inndragning av en million kroner for bruk av falske vitnemål i en rekke toppjobber i offentlig forvaltning de siste ti årene. Løberg anket dommen, men lagmannsretten sa nei til å behandle skyldspørsmålet. Derfor var det bare straffeutmålingen som var tema i saken tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg var rundt 50 år og hadde søkt på 220 jobber uten så mye som å bli innkalt til intervju. Mine 25 år i utlandet hadde ingen verdi. Da ble fristelsen for stor. Jeg ville gjerne jobbe. Jeg liker å jobbe, svarte Løberg på spørsmål fra politiadvokat Susie Langsem Bergstrand om hvorfor hun startet å bruke falske vitnemål.

Da Løberg ble avslørt i juni 2010 trakk hun seg på dagen fra stillingen som administrasjonssjef i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH). (©NTB)

Mer innhold fra TV 2