UENIGHET: Ledelsen og de ansatte i Politidirektoratet er uenige om arbeidsforholdene er gode eller dårlige. Her er politidirektør Ingelin Killengreen. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
UENIGHET: Ledelsen og de ansatte i Politidirektoratet er uenige om arbeidsforholdene er gode eller dårlige. Her er politidirektør Ingelin Killengreen. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

– Lite åpenhet i Politidirektoratet

Mens Politidirektoratet selv mener det er høyt under taket, sier mange ansatte at de er utrygge og engstelige.

I en rapport fra Arbeidstilsynet som ble oversendt politidirektør Ingelin Killengreen 14. desember i fjor, framgår det at mange ansatte mener det er liten åpenhet i Politidirektoratet, skriver VG.

«Mange føler det utrygt og er engstelige for negative konsekvenser, dersom de tar opp kritikkverdige forhold med sine ledere. Dette resulterer i at diverse arbeidsmiljøproblemer ikke blir tatt opp», heter det i rapporten.

Varsel om pålegg

Ifølge avisa knyttes de kritikkverdige forholdene hovedsakelig til enkelte seksjoner og seksjonsledere.

Rapporten slår blant annet fast at verneombudsapparatet i Politidirektoratet ikke fungerer godt nok, og gir med hjemmel i arbeidsmiljøloven varsel om fire konkrete pålegg som omhandler opplæring, organisering og utførelse av direktoratets arbeid innen helse, miljø og sikkerhet – HMS.

Finnes forbedringsområder

Ingelin Killengreen, som har vært under politisk press på grunn av flere vanskelige saker det siste året, overlater til avdelingsdirektør Arnt Inge Rolland å kommentere rapporten fra Arbeidstilsynet.

Han sier direktoratet er opptatt av at lover og regler skal følges, men at det finnes forbedringsområder på HMS-området.

Mandag ble det kjent at 63 år gamle Killengreen har søkt på en stilling som departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2