SKIFTENDE: Det ser ikke ut til å bli flust med fine sommerdager i Norge i august. Her koser folk seg i solen på Operastranda i Oslo.
Foto: Javad Parsa / NTB
SKIFTENDE: Det ser ikke ut til å bli flust med fine sommerdager i Norge i august. Her koser folk seg i solen på Operastranda i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: Javad Parsa

Langtidsvarsel: Slik blir august-været

Mens resten av Europa «brenner», fortsetter det skiftende været i Norge også i august.

– Dette vil nok oppleves som en våtere og kjøligere sommer enn det som er normalt, sier vakthavende meteorolog Beathe Tveita i Storm Geo.

– Vanligvis har vi noen lengre perioder med fint vær, legger hun til.

Skiftende

Det blir fint vær i august også, men neppe ofte og sannsynligvis ganske spredt.

– Det kan komme en periode med litt finere vær utover i august, men hvor mange dager det blir, hvor fint og hvilke deler av landet, er vanskelig å si nå. Kanskje når skolen begynner igjen.

– Den store trenden er at været fortsetter med skiftende, understreker Tveita.

Mens regn vil prege st­arten av inneværende uke, og kanskje også slutten, blir det trolig en tørr start på august.

– Når vi kommer til neste uke, kan vi få noen dager med tørrere vær, sånn at august kanskje starter litt tørrere og finere. Men den store trenden utover i august er at det skal fortsette med noen våtere dager og noen tørrere perioder.

– Det er et lavtrykk som hele tiden vil påvirke oss, men så blir det noen dager med finvær i hele landet, oppsummerer StormGeo-meteorologen.

Her blir det våtest

Tveita anslår at det blir våtest i vest og litt nordover i landet.

– Samtidig er det veldig tørt og varmt sørover på kontinentet, så vi skal kanskje være glade for at vi har det været vi har? sier Tveita.

Flere steder i Europa har vært rammet av hetebølger denne sommeren, og flere mennesker har dødd under hetebølgene. Samtidig har det herjet skogbranner flere steder, både i Frankrike, Spania, Portugal og Hellas.