Lang ventetid for fødeavdeling på Kongsberg

Først 24. mars kan helseforetaket Vestre Viken legge fram en plan for gjenåpning av fødeavdelingen ved Kongsberg sykehus.

Det kom ingen avklaring om fødeavdelingen på mandagens styremøte i helseforetaket. I stedet foreslo klinikksjef Jardar Hals at det opprettes et midlertidig tilbud til gravide i kommunene som normalt hører til Kongsberg sykehus skriver Laagendalsposten.

På Kongsberg blir det nemlig ingen fødsler på ganske lenge ennå. Først på styremøtet 24. mars kan det foreligge en plan om gjenåpning, og etter det kan det ta lang tid før avdelingen kommer i drift igjen.

- Jeg kan ikke si noe om tidsperspektiv for åpning av Føden. Men om det tar en, tre eller seks måneder betyr ikke så mye. Det viktige er å etablere et faglig forsvarlig fødetilbud i Kongsberg, sa Hals på styremøtet.

Styrets nestleder, Ragnhild Røed, understreker likevel at foretaket må jobbe for å gjenåpne fødeavdelingen så raskt som mulig.

Fødeavdelingen på Kongsberg ble stengt 29. januar. Helsetilsynet grep inn etter at et ufødt barn døde, og ga sykehuset pålegg om å iverksette tiltak. Helseforetaket så ingen annen løsning enn å stenge avdelingen.(©NTB)

Mer innhold fra TV 2