Lagmannsretten opprettholdt forvaringsdom

En 27 år gammel mann er dømt til tolv års forvaring for drapet på Sasan Fakhry (44) i Stavanger i september 2007.

27-åringen ble dømt til tolv års forvaring allerede i tingretten i fjor høst. Han anket dommen, men også i Gulating lagmannsrett fant retten at tolv års forvaring, med en minstetid på åtte år, er riktig straff, skriver Aftenbladet.no.

44 år gamle Sasan Fakhry ble skutt og drept i en kommunal hybel like ved Varmestuens Venner i Stavanger lørdag 22. september 2007. 27-åringen var i ferd med å bryte seg inn i hybelen da han skal ha blitt truet med et spydlignende våpen. Han skjøt nærmest på refleks og drapet måtte derfor anses for å være utført i nødverge, hevdet mannens forsvarer, Odd Rune Torstrup, i sin prosedyre.

- Min klient og jeg skal gå gjennom dommen grundig og vurdere om det er mulighet til å anvende rettsmidler mot dommen, sier Torstrup til avisen.

Dommen er i tråd med aktor, statsadvokat Tormod Haugnes' påstand. Han mente at gjentakelsesfaren var overhengende. I tingretten uttrykte han seg slik:

- Drapet er meningsløst, helt tilfeldig og helt uforståelig. Man har sjelden god grunn til å begå drap, men ofte kan man iallfall se et motiv. I dette tilfellet kan man lure på om han kunne skutt hvem som helst den kvelden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2