PREGET: Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) har fortalt at sex-saken fra 2000 har preget ham hele livet etterpå Foto: Audun Braastad/NTB scanpix.
PREGET: Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) har fortalt at sex-saken fra 2000 har preget ham hele livet etterpå Foto: Audun Braastad/NTB scanpix.

Kvinne vil ha ny etterforskning av Søviknes-saken

Kvinnen i Søviknes-saken begjærer at voldtektsanmeldelsen mot olje- og energiminister Terje Søviknes fra 2000 etterforskes på nytt.

Det skriver Bergens Tidende.

2001 kom det frem at nåværende Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) hadde hatt sex med en 16 år gammel FpU-delegat på en konferanse i januar 2000. Dette skjedde mens han var nestleder i Fremskrittspartiet.

Anmeldelsen mot olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) ble i sin tid henlagt. Nå vil kvinnen som anmeldte og hennes advokat, Jannicke Keller-Fløystad, at statsadvokaten skal vurdere saken på nytt.

– Både mangler ved etterforskningen og valg av henleggelseskode gjør at det må stilles spørsmål ved om etterforskningen var objektiv, eller om det har vært tatt utenforliggende hensyn, sier advokaten til Bergens Tidende, ifølge NTB.

Begjæringen om gjenåpning av saken ble sendt til statsadvokaten i Buskerud, Vestfold og Telemark 5. juni.

– Det er en forferdelig sak fra 17 år tilbake som har preget meg hele livet etterpå, og preget alle de som var involvert den gangen, med den medieoppmerksomheten det avstedkom, sa Søviknes til TV 2 i desember i fjor.

2. mars i år ble det klart at kvinnen i kjølvannet av #metoo-debatten hadde kommet til at hun ville søke om erstatning fra staten, fordi hun innså at det som skjedde hadde vært en voldtekt, skrev Aftenposten tidligere i år.

Skandalen førte til at Søviknes i flere år trakk seg tilbake fra rikspolitikken, før han for halvannet år siden returnerte som olje- og energiminister i Erna Solbergs regjering.

– Jeg har jo sagt at det skulle aldri skjedd, og at det var mitt ansvar det som skjedde den gangen, sa Søviknes.

Søviknes har hele tiden fastholdt at det som skjedde mellom ham og jenta var frivillig.

Mer innhold fra TV 2