kverneland-kubota-solgt - Kubota får full kontroll over Kverneland

Kubota har fått aksept til å kjøpe drøyt tre firedeler av aksjene i Kverneland. Japanerne får dermed full kontroll over landbruksgiganten på Jæren.

Fredag gikk Kubotas bud på Kverneland ut, og det ble klart at oppkjøpet blir gjennomført. Allerede da budet kom like før jul var det kjent at Umoe, som er største aksjonær, gikk inn for salget. Umoe kontrollerte rundt 30 prosent av Kverneland-aksjene.

I en børsmelding opplyser Kverneland at Kubota får kjøpe 78,75 av aksjene i industrigruppen som blant annet eier verdens største plogfabrikk i Klepp kommune på Jæren.

De ansatte ønsket helst at Kverneland skulle forbli på norske hender, men var likevel positive til Kubotas tilbud.

– Vi ville helst hatt norske eiere, som vi hadde før. Men når det først skulle selges, er vi glade for at det kom en avklaring før jul. Vi ønsker Kubota velkommen, men vi er spente på hva de vil med oss, sier klubbleder Stein Mossige og nestleder Einar Erga i Kverneland Klepp til Nationen i desember.

Selv om det japanske konsernet nå har skaffet seg full kontroll har de sagt at de ikke har noe ønske om å flagge ut Kverneland eller flytte hovedkontoret. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2