Kvarme besøkte romfolket

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme besøkte onsdag kveld romfolkleiren på Årvoll i Oslo. Han lot seg imponere.

Kvarme dukket onsdag kveld opp på leiren. Presse som var på stedet, fikk bli med ham inn på området. Der snakket han med beboerne.

– Det var et sterkt møte med disse folkene. Det er noe som man kanskje sjelden opplever på gaten. Men det å oppleve dem slik i denne leiren, oppleve varmen deres, evnen til glede, evnen til takk, takknemlighet for det minste, det gjør et sterkt inntrykk, sier Kvarme til NTB.

Han oppfordrer til dialog med romfolket.

– Jeg håper at det kan etableres en bedre dialog og samtale med dem, slik at man kan få dem med på laget. For det er ofte overraskende hva som kan åpne seg av muligheter, både når det gjelder de fysiske forholdene her, men også når det gjelder forholdene til omgivelsene og deres faktiske nærvær her, sier Kvarme.

Kvarme engasjerte seg i romfolkets sak tidligere i uken da han kom hjem fra ferie. Mandag møtte han beboerne i leiren på Årvoll for første gang. Han sa da at det er viktig å ta dem på alvor og møte dem med respekt. Kvarme håper kirken kan bidra til at romfolket føler at de blir hørt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2