Kritisk for 18-åring etter båtpåkjørsel

Tilstanden er kritisk for en 18-åring som falt i vannet under en båtkollisjon i Mandal lørdag kveld.

Politiet fikk melding om at en båt var blitt påkjørt rett før klokka 1 natt til søndag. Sju ungdommer i en liten båt var på vei nedover Mandalselva og i ferd med å svinge inn til bredden ved utløpet da de ble påkjørt.

Til sykehus med luftambulanse

– Det kom en annen båt bakfra og traff dem i baugen slik at den 18 gamle mannen falt over bord. Båten som kjørte på dem forsvant deretter fra stedet, sa operasjonsleder Øystein Vellesen i Agder politidistrikt til NTB natt til søndag.

Etter forsøk på gjenoppliving ble 18-åringen først sendt i luftambulanse til Sørlandet sykehus og deretter til Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Alvorlig og ustabil

Klokken 16.45 søndag var mannen fremdeles under intensivbehandling. Skadene er ifølge sykehuset alvorlige og tilstanden er ustabil.

Det var mange øyenvitner til båtkollisjonen, men politiet har ikke fått tak i båten som stakk fra stedet.

– Det skal ha vært to eller tre personer i denne båten. Vi har lett etter den forsvunnede båten i natt og har fremdeles en politibåt ute som kikker etter båten. Vi driver etterforskning av saken, men vet foreløpig ikke noe mer om årsaken, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt til NTB.

Ser alvolig på hendelsen

Det skal være snakk om en hvit båt på mellom 14 og 19 fot med en eldre påhengsmotor, men det var mørkt og gikk fort. Uten å ta stilling til hvem som hadde skyld i båtkollisjonen, ser politiet alvorlig på det faktum at båten ikke stanset etter ulykken.

– Særlig ettersom det havnet folk i vannet, sa Vellesen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2