Krisemøte på Haukeland universitetssjukehus

Ledelsen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen frykter streiken blant 142 ansatte vil sette pasientenes liv og helse i fare. Ledelsen satt torsdag kveld i krisemøte.

Sykehuset har søkt om dispensasjon fra streiken for 41 sykepleiere, men arbeidstakerorganisasjonen Unio har bare innvilget et fåtall av disse søknadene. I tillegg nekter Unio ifølge VG Nett å innvilge noen dispensasjoner for mer enn en dag av gangen.

– Jeg har ikke mottatt noen rapport, men har vært i kontakt med sykehuset og sagt hva de må gjøre. Det er viktig at de beskriver situasjon og konsekvenser konkret samt hvilke diagnoser det gjelder, sier fylkeslege Helga Arianson i Hordaland til NTB.

Hun sier sykehuset har hennes mobilnummer og kan komme i øyeblikkelig kontakt, men hun hadde i 20-tiden torsdag kveld ennå ikke hørt noe.

Ifølge arbeidstakerorganisasjonene skal øyeblikkelig hjelp, syke barn, kreftpasienter og psykiatri skjermes fra streiken.

– Vi jobber med å få oversikt over hvilke konsekvenser og funksjoner som rammes, sier kommunikasjonsdirektør Mona Høgli ved Haukeland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2