DYRERE MAT: Prisvekst på korn kan føre til at blant annet kjøtt og bakevarer blir dyrere. (Foto: COLOURBOX)
DYRERE MAT: Prisvekst på korn kan føre til at blant annet kjøtt og bakevarer blir dyrere. (Foto: COLOURBOX)

Krever strengere merking av kjøtt

Nortura mener forbrukerne ikke får vite sannheten om kjøttet de spiser. Nå etterlyser de strengere retningslinjer for merking.

– Lovverket gjør det fullt mulig å ikke fortelle forbrukeren fullt og helt hvor produktene har sin opprinnelse, sier kommunikasjonsdirektør i Nortura Nina Sundqvist til Nationen.

Hun mener den enkelte produsent står fritt til å oppgi hvilket land råvarene stammer fra.

En undersøkelse Nationen presenterte mandag viser at nordmenn har større tillit til norsk mat enn mat produsert i utlandet.

– Det finnes handlingsrom i lovverket hvis du ønsker å skjule opprinnelsen, ved å tilføre salt, vann og krydder i deiger, marinere fileter og bruke utenlandske råvarer i produksjonen. I disse tilfellene møter du ingen krav om å oppgi hvor maten kommer fra, sier Sundqvist.

Ifølge Sundqvist er det kun på ferskt storfekjøtt det i dag eksisterer klare krav om å oppgi hvor kjøttet kommer fra. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2