Krever gransking av norsk ME-behandling

Professor og ME-ekspert Ola Didrik Saugstad mener at flere ME-pasienter fortjener en oppreisning fra det norske helsevesenet for det han karakteriserer som svært kritikkverdig behandling.

VIL HA GRANSKING: Professor Ola Didrik Saugstad håper det vil komme en gransking av hvordan ME paisenter har blitt behandlet. Han mener at flere fortjener en oppreisning av det norske helsevesen.  (Foto: TV 2)
VIL HA GRANSKING: Professor Ola Didrik Saugstad håper det vil komme en gransking av hvordan ME paisenter har blitt behandlet. Han mener at flere fortjener en oppreisning av det norske helsevesen. (Foto: TV 2)

- Jeg har sammenlignet behandlingen av ME-syke med den som psykisk syke fikk på 50- og 60-tallet da de ble lobotomert. Med det prøver jeg å si at de har fått en veldig dårlig og en ytterst kritikkverdig behandling, sier professor Ola Didrik Saugstad til tv2.no. Professoren har de siste 15 årene engasjert seg i ME-saken. Han har selv en sønn med ME og har vært nødt til å sette seg inn i hva ME/kronisk utmattelsessyndrom er. Dette fordi han mener d

Mer innhold fra TV 2