Krever fire og fem år for voldtektstiltalte

Aktor la ned påstand om fengsel i henholdsvis fem og fire år for de to mennene som står tiltalt for voldtekt av en kvinnelig student ved Den Nationale Scene i Bergen i fjor.

Aktor Benedicte Hordnes ville ha strengest straff for den 24 år gamle mannen som skal ha utført handlingen. Hans 22 år gamle kamerat, som skal ha holdt kvinnen, bør dømmes til fire års fengsel, ifølge påstanden som ble lagt fram i Bergen tingrett torsdag.

De to mennene har hele tiden nektet straffskyld, og hevdet at kvinnen ble med dem frivillig.

Handlingen fant sted i en trapp ved teatret ved 3-tiden natt til søndag 19. august i fjor. Den ble fanget opp av et videokamera, og opptaket ble avspilt i retten.

Ifølge tiltalen tvang de to mennene den 20 år gamle kvinnen ned i trappen, der en av dem skal ha voldtatt henne mens den andre holdt henne fast. Bare 24-åringen skal ha fullført selve voldtekten. Begge var sterkt beruset og forklarte i retten at de ikke husket mye av det som skjedde.

De tiltalte og kvinnen ga ulike forklaringer i tingretten om hva som hadde skjedd. Mens kvinnen fortalte at hun protesterte, men måtte gi opp fordi mennene var for sterke, hevdet de to tiltalte at det som skjedde var frivillig. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2