Kanskje du vil ut på tur, men det vil definitivt ikke barna dine. De vil nemlig heller spille TV spill. Er det så farlig, da? (Foto: Illustrasjonsfoto)
Kanskje du vil ut på tur, men det vil definitivt ikke barna dine. De vil nemlig heller spille TV spill. Er det så farlig, da? (Foto: Illustrasjonsfoto)

Kraftig økning av vold mot barn

Politiet i Drammen etterforsker stadig flere saker om vold mot barn. Stort sett er det foreldrene som står bak. Slag med belte er en gjenganger.

Siste halvår i fjor etterforsket drammenspolitiet vold mot sju forskjellige barn. I første halvår i år har dette tallet økt til 44 barn, skriver Drammens Tidende.

– Vi merker en voldsom økning, bekrefter politibetjent Raymond Thorsen ved Drammen politistasjon.

Slag i ansiktet

De fleste sakene er fortsatt under etterforskning og er ikke rettslig avgjort. Siktelsene går gjerne på slag i ansiktet, på rygg eller over fingre og hender.

Etterforskerne ser også slag med gjenstander som belter. Både jenter og gutter rammes. De aller fleste av barna er i barneskolealder og volden pågår gjerne over en lang tidsperiode. Etter politiets erfaring er det like gjerne mor som far, eller begge to, som etterforskes for vold mot sine barn. Et flertall av etterforskningssakene retter seg mot familier med innvandrerbakgrunn.

De fleste benekter

– Volden er gjerne et ledd i barneoppdragelsen. De fleste benekter at de har utsatt barna for noe. Men noen har innrømmet at de har slått. De sier samtidig at de vet at det er forbudt å slå barn, forteller Thorsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2