Kraftig nedgang i vannskader på hus

Etter første halvår er det registrert rundt 24.000 vannskader på leiligheter, hus og hytter. Det er en nedgang på 28 prosent fra samme periode i fjor.

Etter første halvår er vannskader for rundt 1 milliard kroner på private boliger meldt til forsikringsselskapene, viser tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

– Vi er tilbake til et mer normalt år, etter et par år med enorme utgifter relatert til kulde- og frostskader, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i FNO.

Fortsatt er det langt mer sannsynlig å bli utsatt for en vannskade enn et innbrudd. Erstatningsutbetalingene er også langt større samlet sett enn utbetalingene etter innbrudd.

– Vann kan gjøre svært stor skade. Særlig om vannet får stå lenge uoppdaget, må det ofte omfattende utbedringer til. Det er lurt å alliere seg med naboer eller familie for å passe litt på når du er bortreist, sier Neverdal.

Hennes råd nummer én for å unngå skader er at alle som bor i huset må vite hvor hovedstoppekranen er, og hvordan den brukes. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2