Kraftig fall på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs sank onsdag med 3,49 prosent til 326,41 poeng. Nedgangen den siste uka er dermed blitt hele 6,47 prosent og den sterke oppgangen den siste måneden var onsdag ettermiddag redusert til skarve 1,21 prosent.

Hittil i år har imidlertid indeksen lagt på seg hele 44,76 prosent og nedturen de siste dagene minner om lignende korrigeringer som det har vært minst fire av etter sommerferien.

De første timenes handel i New York onsdag ettermiddag norsk tid var imidlertid ikke mye oppmuntrende. Alle viktige indekser viste klar nedgang med mellom 1,5 og 2,0 prosent.

Både tirsdag og onsdag var det solenergiselskapet REC som ble hardest rammet med en nedgang onsdag på hele 8,3 prosent til 35,4 kroner. Så lavt er ikke aksjen notert tidligere i år.

Kraftig nedgang i oljeprisen slo hardt inn på StatoilHydro som måtte tåle en nedgang på 2,6 prosent. Storebrand la fram meget gode kvartalstall, men ble likevel straffet i markedet med en nedgang på 4,2 prosent.

Verst av alle var Crew Gold Corporation som etter å ha konvertert obligasjoner for rundt 235 millioner dollar til aksjer måtte registrere en nedtur på hele 48,2 prosent. Det er nå selskapets kreditorer som i praksis eier selskapet.

Også DnBNOR opplevde en voldsom nedtur onsdag med et fall på 7,4 prosent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2