– Kraftfullt mot arbeidsløshet

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) kaller regjeringens krisepakke en kraftfull pakke mot arbeidsløshet og sier tiltakene vil skape 15.000 flere arbeidsplasser i løpet av 2009.

– Det er usikre tider. Alle internasjonale nyheter om virkningen av finanskrisen har vært dårlig nytt så langt, sa Halvorsen fra Stortingets talerstol da hun presenterte tiltakene mandag.

– Derfor kommer vi med kraftfulle virkemidler i dag. Derfor er vi beredt til å komme med nye virkemidler når det trengs, lovet finansministeren.

Halvorsen fortalte om et vell av nyttige forslag til innholdet i tiltakspakken, som gjør at bruken av oljepenger er økt med 27 milliarder kroner. 6,4 milliarder kroner går for eksempel rett til kommunesektoren, mens næringslivet får skattelette på 3,25 milliarder kroner. Likevel vil neppe alle være helt fornøyd.

– Summen av alle forslagene vi har fått er helt urealistisk og ville svidd av to oljefond, understreket Halvorsen, og gjentok at tiltakene er de kraftigste en norsk regjering har satt inn mot det offentlige og det private næringslivet på 30 år.

Halvorsen innrømmet at det vil være umulig for regjeringen å avverge at arbeidsledigheten øker i 2009. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2