Kontroll på skogbrannen i Birkenes

Brannvesenet fikk tirsdag kveld kontroll på brannen i Birkenes i Aust-Agder. Rundt 500 mål skog ble svidd av.

Brannen ble meldt like etter klokken 15 tirsdag. Store mannskaper fra brannvesenet og Sivilforsvaret, samt frivillige, deltok i slukningsarbeidet. Ved 21.30-tiden opplyste brannvesenet til NTB at de hadde temmet brannen.

– Vi har kontroll på alle flankene, og den er i ferd med å roe seg ned. Men det brenner fortsatt inne på området, så vi vil fortsette for fullt utover natta og morgendagen, sier innsatsleder Eddie Hoel i Kristiansandregionen Brann og Redning til NTB.

Brannen startet ifølge Fædrelandsvennen nær Oggevatn skole, og flammene ble stoppet bare om lag 100 meter fra skolen. NRK melder at det i en periode var stor innsats for å redde noen bolighus og hytter nær Oggevatn. Ifølge Hoel var det tirsdag kveld ikke lenger noen fare for annen bebyggelse.

Bistand fra Hovedredningssentralens brannhelikopter og nedbør ved 20-tiden gjorde sitt til at det gikk lettere å få kontroll. Brannvesenet anslår at brannområdet strekker seg 1 kilometer i lengden og 500 meter i bredden – om lag 500 mål.

– Vi har foreløpig ingen teorier om hvordan brannen startet, sier Hoel.

Helikopteret ble sendt ut fordi det er vanskelig for brannvesenet å komme til i området med vann. Lokale bønder hjelper også til med å skaffe vann inn til det populære rekreasjonsområdet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2