kongefam-gudstjeneste-F - Kongefamilien til julegudstjeneste i Asker kirke

Asker kirke var fylt til trengsel da kongefamilien kom til familiegudstjenesten julaften. Gjestene på Skaugum fylte alene tre benkerader.

Kong Harald, dronning Sonja, kongens tante prinsesse Kristine og hele kronprinsesse Mette-Marits tallrike familie feirer jul på Skaugum i år, og både små og store var med i kirken.

Kongefamilien ble ønsket velkommen ved kirkeporten av prost Berit Øksnes, som også forrettet under gudstjenesten.

Det er ikke lett å være liten prins og sitte stille i kirken i tre kvarter. Sverre Magnus gikk litt mellom mors og fars fang under gudstjenesten, mens storesøster Ingrid Alexandra satt pent og stille mellom bestemor Sonja og pappa Haakon.

Men begge var tydelig fornøyde da de kom ut av kirken sammen med resten av familien for å feire julaften med deilig mat og gaver på Skaugum. Klar, blå himmel og et tynt snølag var med på å skape den riktige julestemningen over Skaugum og resten av Asker-bygda. Trolig blir det også anledning til noen skiturer i jula sammen med familien, hvis føret holder.

Vanligvis går kongeparet i kirken 1. juledag, men i år fulgte de kronprinsessens familietradisjoner og gjorde som så mange andre nordmenn; gikk i kirken på julaften i stedet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2