STOR STREIKEVILJE: Medlemmer av UNIO markerer den pågående streiken de er i under  på Youngtorget i Oslo. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
STOR STREIKEVILJE: Medlemmer av UNIO markerer den pågående streiken de er i under på Youngtorget i Oslo. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

– Kommunestreiken ingen fare for liv og helse

Det er ingen som har meldt om livstruende situasjoner som følge av streiken, ifølge helsedirektøren.

Fredag ettermiddag sier helsedirektør Lars E. Hanssens at kommunestreiken fortsatt ikke utgjør ingen fare for liv og helse, sier helsedirektør Lars E. Hanssens fredag ettermiddag.

Ingen livstruende forhold

Helsetilsynet får inn daglige rapporter fra tilsynets kontorer ute i fylkene, og det er ingen som har meldt om livstruende situasjoner som følge av streiken.

– Det er ingen tvil om at streiken merkes, og at det kommunale tilbudet er blitt redusert, men vi ser bare etter forhold som kan true liv og helse. Ikke i noe fylke er situasjonen blitt så dramatisk, sier Hanssen til NTB.

Hvis det meldes om enkeltsituasjonen, vil Helsetilsynet først sjekke at alle dispensasjonsmuligheter er brukt før bekymringen meldes videre oppover i systemet til helse- og omsorgsministeren. Dette har ikke skjedd så langt i arbeidskonflikten.

Kan forsette utover i neste uke

Det var fredag heller ingen kontakt mellom partene i tariffoppgjøret. Unio-leder Anders Folkestad sier at det ikke er noen bevegelse og at KS ikke er kommet med noen justerte tilbud. Samme beskjed kommer fra YS-leder Tor Eugen Kvalheim.

– Vi arbeider med tanke på at streiken vil fortsette utover i neste uke. Det er ikke lagt opp til noen utspill i løpet av helgen. Hvis det blir noen bevegelse, skjer det neppe før søndag, sier Kvalheim. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2