Kommunene mangler fortsatt folk

Finanskrisen har ikke gjort det lettere for kommunene å få tak i arbeidskraft. Tvert imot, viser en ny undersøkelse.

Det er vanskeligere å rekruttere personer nå enn før finanskrisen startet. Det sier 43 prosent av rekrutteringsansvarlige i de kommunene som har svart på en undersøkelse utført av Kommunestillinger.no.

Personalansvarlige fra de 100 største kommunene i landet har deltatt i undersøkelsen.

20 prosent av dem som har svart, synes det er blitt enklere å få tak i arbeidskraft og 37 prosent synes situasjonen er uendret, melder Kommunal Rapport. 47 prosent sier videre at kommunen ikke har en tilfredsstillende tilgang på relevant arbeidskraft, mens 50 prosent er fornøyd med situasjonen.

Finanskrisen har ført til at det var 46 prosent flere arbeidsledige i januar i år sammenlignet med januar i fjor. Totalt er 65.200 personer nå registrert arbeidsledig.

Problemet for kommunene er at de fleste som er blitt arbeidsledige, ikke har kompetanse som kommunene trenger. Den sterkeste økningen i antallet ledige er innenfor bygge- og anleggsarbeid og industriarbeid med henholdsvis 129 og 75 prosent. Men i offentlig sektor er ledigheten fortsatt lav. Lærere er den eneste yrkesgruppen som ikke har økt arbeidsledighet, ifølge tall fra Nav. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2