Kokaintiltalt erkjente skyld

21-åringen som er tiltalt for å ha rekruttert to kvinner til å smugle over 6 kilo kokain fra Brasil, erkjente straffskyld da saken startet i Oslo tingrett mandag.

Mannen skal ha fått to kvinner på 28 og 22 år til å frakte kokainen fra Brasil, via Stockholm og til Oslo i midten av oktober 2008. De to kurerene ble imidlertid stanset i en tollkontroll på Arlanda i Sverige. Der fant tollerne fem romflasker, fylt med flytende kokain, hos hver av kvinnene. Til sammen hadde kvinnene 6,25 kilo kokain i flaskene.

Da saken startet i Oslo tingrett mandag formiddag erklærte oppdragsgiveren straffskyld for uaktsomhet. Begge kvinnene nektet skyld, skriver Aftenposten.

I retten forklarte 21-åringen at også han egentlig skulle ha vært med på turen til Brasil, men at han trakk seg fra opplegget. Da sa oppdragsgiverne at han måtte finne noen andre til å frakte kokainet. Mens han jobbet i garderoben på et utested i Oslo spurte han den ene av de medtiltalte kvinnene om hun ville smugle tre flasker med kokain.

– Jeg spurte henne bare rett ut om hun ville være med til Brasil, fikk ja, og nå sitter hun her, sa 21-åringen i retten.

Smuglingen de tre er tiltalt for er også satt i forbindelse med saken der tre norske kvinner sitter fengslet i Bolivia, siktet for smugling av 22 kilo kokain våren 2008. Begge deler skal ha opprinnelse i det samme miljøet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2