Kjøpte førerkort på kafé – trodde det var ekte

En 43 år gammel mann kjørte med falskt førerkort i flere år. Han hadde kjøpt det på en kafé, men trodde likevel det var ekte.

OSLO, Norge 20160927.
Politiet i arbeid. Politiet som sjekker vognkort og førerkort.
NB! Modellklarert til redaksjonell bruk.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
OSLO, Norge 20160927. Politiet i arbeid. Politiet som sjekker vognkort og førerkort. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Kallestad, Gorm

Mannen møtte opp hos Statens vegvesen på Lierstranda utenfor Drammen like før jul i fjor for å få byttet inn sitt belgiske førerkort med et norsk, skriver Drammens Tidende.

Vegvesenets mistanker om at førerkortet var falskt, viste seg å stemme. 43-åringen ble dermed siktet for dokumentforfalskning og møtte i Drammen tingrett 17. august. Der forklarte han at han hadde førerkort fra et afrikansk land, men at det ikke var godkjent i Norge. Han forklarte at han derfor hadde kjøpt et belgisk førerkort på en kafé for 4.000 kroner. Han brukte førerkortet i om lag fire år.

I retten erkjente mannen ikke straffskyld, og hevdet at han ikke skjønte at førerkortet han hadde kjøpt, var falsk. Det festet ikke retten lit til.

– At tiltalte skulle tro at det kunne være mulig å få et ekte dokument via en tilfeldig person på en kafé i Drammen står ikke til troende, står det i dommen.

(©NTB)