Kjøper hotellselskap for 8,3 milliarder

Eiendomsinvestorene Christian Ringnes og Helene og Christian Sundt kjøper hotelleierselskapet Norgani for 8,3 milliarder kroner.

Eierne av Norgani, Norwegian Property, har inngått en foreløpig avtale med Ringnes og Sundt og deres selskap Pandox, om et salg.

Dersom styret godkjenner handelen og gjeldsfinansiering og nødvendige tillatelser fra konkurransemyndighetene går i orden, blir salget sluttført i november.

Administrerende direktør Olav Line i Norwegian Property har tidligere sagt at selskapet ønsker å konsentrere seg om kontorvirksomheten og kvitte seg med hotelleierselskapet Norgani.

Christian Ringnes og Sundt kjøpte i 2003 det svenske hotellselskapet Pandox for 2,7 milliarder svenske kroner og tok det av børs, skriver DN.no.

Sundt as eies likt mellom søsknene Helene (30) og Christian Sundt (33).

Norwegian Property kjøpte Norgani i september 2007 etter en budkamp med Aberdeen Property Investors, der hotellinvestor Petter Stordalen var med på laget.

Oppkjøpet verdsatte egenkapitalen i Norgani til 3,6 milliarder kroner. Den samlede verdien av hotelleierselskapet ble anslått til rundt 11 milliarder kroner.

Norwegian Property-aksjen steg 6,3 prosent til 10,00 kroner på Oslo Børs tirsdag da salget ble kjent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2