DREPT: Det var Kjetil André Østhus (28) fra Karmøy som ble drept i Haugesund natt til 1. januar. Foto: Privat
DREPT: Det var Kjetil André Østhus (28) fra Karmøy som ble drept i Haugesund natt til 1. januar. Foto: Privat

Kjetil André Østhus (28) ble knivdrept i Haugesund

Kokken Kjetil André Østhus (28) ble knivdrept da han feiret det nye året og skulle skyte opp raketter. – Et sjokk, sier stjernekokk og kamerat Geir Skeie.

Mandag opplyser politiet at det var Kjetil André Østhus (28) fra Karmøy som ble drept natt til 1. januar i Haugesund.

Politiet fikk melding om at en mann var knivstukket utendørs i Presthaugvegen i Haugesund, natt til 1. januar klokken 01.28.

Livet stod ikke til å redde, til tross for forsøk på livreddende førstehjelp.

Det kom som et sjokk på stjernekokken Geir Skeie at det var hans tidligere kollega og venn, Kjetil André Østhus (28) som ble knivdrept nyttårsaften.

– Veldig trist

– Søndag fikk jeg vite at det var Kjetil som ble drept. Det er veldig trist og kom som et sjokk, sier Skeie til TV 2.

Stjernekokken Geir Skeie sier at det kom som et sjokk at det var hans tidligere medarbeider som ble knivdrept nyttårsaften.
Stjernekokken Geir Skeie sier at det kom som et sjokk at det var hans tidligere medarbeider som ble knivdrept nyttårsaften.

Østhus startet å jobbe for Skeie allerede i 2014, på Brygga 11 på Stord.

Etter det jobbet Østhus på alle Skeies Brygga11-restauranter både i Hemsedal, på Stord og i Sandefjord, samt at Østhus også startet opp restauranten Huset i Sandefjord i 2019.

– Et stort hjerte

Skeie beskriver Østhus som en veldig snill person, med et stort hjerte som var veldig glad i folk.

– Det er rart at det er akkurat han som ble drept. Det viser at man må leve til det fulle hver dag. Og Kjetil gjorde nettopp det. I tillegg til å være en dyktig og flink kokk, var han svært aktiv på fritiden både med ski og dykking. Han levde et bra liv, selv om det ble alt for kort, sier Skeie.

Mesterkokken sier at Østhus var en mann som alltid skapte godt miljø alle steder hvor han var. Om det var på kjøkkenet som kjøkkensjef, ute i restauranten med gjestene, i venneflokken eller i skibakken.

– I tillegg til at han var en glad og positiv kar, var han også god til å lede menneskene han jobbet med. Han var bare 20 år da han startet å jobbe hos første gang, og etter får år ble han kjøkkensjef. Men jeg tenkte aldri at han var så ung, da han tidlig tok ansvar og var svært opptatt av helheten med maten, ikke bare at den smakte bra, men at gjestene også hadde det bra, sier Skeie.

Geir Skeie og kona Katrine hadde siste gang kontakt med Kjetil Andre Østhus få timer før ham ble drept. Da sendte de hverandre meldinger og ønsket godt nytt år.

Mandag kveld har Skeie og flere tidligere kolleger av Østhus en privat minnestund i restauranten som deres avdøde venn startet opp.

To menn drapssiktet

To personer er pågrepet for drapet.

En britisk statsborger (20) og en 23 år gammel nordmann er siktet for medvirkning til drap.

Begge nekter straffskyld.

Mandag ble både nordmannen og den britiske statsborgeren varetektsfengset i fire uker, frem til 31. januar.

Ifølge politiadvokat Fredrik Martin Soma var Østhus sammen med venner og feiret nyttår i en leilighet i nærheten av åstedet da drapet skjedde.

– De var ute for å skyte opp fyrverkeri da de to siktede, som har tilknytning til en annen leilighet i nærheten, kom i kontakt med fornærmede og hans venner. Det var i denne sammenhengen at fornærmede ble drept, sier Soma.