Kirken krever delvis boikott av Israel

Mellomkirkelig Råd og Kirkens Nødhjelp krever importboikott av varer produsert av israelske bosettere i palestinske områder og økt press mot den israelske okkupasjonen.

– Vi er alvorlig bekymret for at Israel også denne gang kun blir møtt med prat og lite handling, sier generalsekretær i Mellomkirkelig råd, Berit Hagen Agøy og generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Atle Sommerfeldt.

Vil ha sterkere press

De to sentrale kirkelige lederne mener den norske regjeringen nå må ta konkrete grep for å legge press på Israel slik at okkupasjonen av palestinske områder opphører.

De krever blant annet at statlige fond ikke lenger skal investere i selskaper som bidrar til okkupasjonen, samt at norsk næringsliv frarådes å investere i slike selskaper.

Mot israelske okkupasjon

De ber også norske myndigheter om å arbeide for at det ikke importeres produkter til Norge som er produsert av israelske bosettere på palestinsk område, og at det etableres en merkevareordning som kan muliggjøre dette.

– Vi er ikke mot staten Israel, men mot den israelske okkupasjonen. Derfor vil vi oppfordre til handling mot nettopp okkupasjonen. Vi vil også uttrykke vår støtte til moderate krefter i Israel og israelsk fredsbevegelse som ønsker en ny politisk kurs, sier Hagen Agøy og Sommerfeldt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2