Katt skutt 20 ganger med luftgevær i Hønefoss

En katt ble søndag levert til en veterinær i Hønefoss etter ha blitt grovt mishandlet. – En uvanlig stusslig sak, sier politiet. 

Hendelsen skal ha skjedd i området Haldensjordet i Hønefoss, opplyser Nordre Buskerud politidistrikt på Twitter.

Katten er nå til behandling på en dyreklinikk. 

– Veterinæren som har behandlet katten sier at katten er påført skadene i løpet av de siste dagene. Han forteller videre at prosjektilene fra luftgeværet fortsatt satt i katten da den ble levert til dyreklinikken, opplyser operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt Kai Gudbrandsen. 

Politiet ser alvorlig på saken og prioriterer å finne de som står bak. Kattens eiere bor i Fossekallveien i Hønefoss. Politiet ber publikum om tips i saken, og håper de som har sett noen med luftgevær i nærheten av Fossekallveien de siste dagene, melde seg for politiet. 

– Dette er en usedvanlig stusslig sak, og der er ille at noen skader dyr på den måten, avslutter Gudbrandsen. 

Katt drept i Haugesund

Samtidig, i Haugesund, utlover dyrevernorganisasjonen NOAH en dusør på 5.000 kroner for tips som bidrar til å oppklare et makabert kattedrap i helgen

Organisasjonen har også valgt å anmelde kattedrapet, skriver Haugesunds avis

Det var lørdag morgen en turgåer fant den døde katt hengende i et tre i turområdet Haraldsvang i Haugesund. Katten hadde omfattende skader.

– Katten ble funnet med store stikkskader, som er forenelige med bruk av kniv, sa operasjonsleder Trond Friberg til TV 2.

Det har vært flere tilfeller av grov mishandling av katter i området. Dyrebeskyttelsen på Haugalandet har utlovet en dusør på 10.000 kroner til den som kan oppklare de mange kattedrapene i fjor.

NOAH sier til Haugesunds Avis at det er viktig å oppmuntre folk til å gi tips til politiet.

– Hva tenker politiet om at det utloves dusør for å få tak i den, eller de som står bak kattedrapene? 

– Det viktigste for oss er å få tak i den, eller de, som står bak drapene, sier operasjonsleder i Haugaland og sunnhordland politidistrikt, Håkon Tornes, til TV 2 søndag. 

Kattedrapene har skjedd i et avgrenset geografisk område. Politiet har ikke funnet ut hvem som står bak drapet i helgen, og det er heller ingen som har meldt seg om eier av den drepte katten. 

 

Mer innhold fra TV 2