Trippeldrapene i Skogbygda:

Katrine, Victoria og Emily ble drept i Nes

Søstrene Victoria (24) og Katrine (30) ble drept i Skogbygda. Det ble også Katrines datter Emily (11 md.). Deres far og bestefar (65) er siktet for drapene.

20240131_Front
DREPT: Emily Nordli Andresen (11 md.), Victoria Nordli Korslund (24) og Katrine Nordli Korslund (30) ble drept tirsdag 23. januar. Foto: Privat

Trippeldrapet i Nes kommune har rystet lokalsamfunnet. Tirsdag 23. januar rykket politiet ut til et røykfullt hus. 

Inne i huset fant de fire personer. Alle var døde. 

Tidligere på formiddagen hadde gjerningsmannen, som var far og bestefar til de andre avdøde, ringt til politiet.

Alle var skutt

Han fortalte at han hadde drept døtrene sine og et barnebarn, og nå skulle ta sitt eget liv. 

Døtrene het Katrine og Victoria Nordli Korslund. Barnebarnet var Emily Nordli Andresen, datteren til Katrine. Emily skulle i mars blitt ett år gammel. 

FULLT: Mange var samlet i Ingeborgrud kirke til sørgegudstjeneste i helgen. Foto: Thomas Evensen / TV 2
FULLT: Mange var samlet i Ingeborgrud kirke til sørgegudstjeneste i helgen. Foto: Thomas Evensen / TV 2

Alle tre ble skutt og døde av skadene. Også den trippeldrapssiktede bestefaren døde av skuddskader. 

Navnene til de avdøde frigis i samråd med pårørende. 

Også en hund ble funnet skutt og drept i boligen.

Kolleger fulgte utrykning

Katrine Nordli Korslund var ansatt i Øst politidistrikt og jobbet på Eidsvoll politistasjon. Også samboeren hennes jobber i politiet.

Politistasjonssjef Bernt Ingar Jahren har sagt til Politiforum at han og kollegene fulgte saken gjennom politiloggen og sambandet mens utrykningen pågikk.

–  Vi satt samlet og ble fortløpende orientert om det som skjedde. Vi hadde selvfølgelig et håp om at det ikke skulle være reelt, har han sagt til Politiforum.

LUFTET: Brannvesenet fikk raskt kontroll på de ulike brannene inne i huset der en 65-åring hadde drept døtrene sine, et barnebarn, en hund og til slutt seg selv. Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2
LUFTET: Brannvesenet fikk raskt kontroll på de ulike brannene inne i huset der en 65-åring hadde drept døtrene sine, et barnebarn, en hund og til slutt seg selv. Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2

Lillesøster Victoria Nordli Korslund jobbet som sykepleier ved Kongsvinger sykehus.

Sykehuskoordinator Jane Beate Moe Castro skriver i en epost til TV 2 at tragedien påvirker alle som jobber på sykehuset.

«Ahus Kongsvinger er et lokalsykehus der folk jobber tett i team og kjenner hverandre godt. Victoria var en nyutdannet sykepleier som viste seg som en kompetent og god kollega. Hun var ei flott og glad jente som veldig mange var glad i», skriver hun.

«For de ansatte er det vondt å miste en kjær kollega, men våre tanker og største medfølelse går selvsagt til familien og de som sto henne nær», skriver hun videre.

Ledelsen på sykehuset har i etterkant av hendelsen fulgt opp de ansatte tett, skriver sykehuskoordinatoren.

«Vi har brukt mye tid på samtaler, både en til en og i grupper. Vi passer på å ta vare på alle i sorgen, også over tid. Her får vi god bistand fra sykehuspresten og bedriftshelsetjenesten.»

Garanterer ingen svar

Fordi storesøster Katrine jobbet i Øst politidistrikt, ble etterforskningen av saken raskt overført til Oslo-politiet. Politiadvokat Anne Marie Hustad sa mandag til TV 2 at det er for tidlig å si noe om motivet for drapene.

– Vi etterforsker først og fremst for å gi de etterlatte et svar, og vi ønsker å undersøke grundig før vi går ut med et eventuelt svar. Vi forsikrer at politiet gjør det vi kan for å komme frem til et hendelsesforløp og motivet bak handlingen, sa hun.

På spørsmål om hvorvidt politiet er på bar bakke i jakten på et motiv, svarer Hustad at de har samlet inn mye informasjon.

– Vi har noe å jobbe med. Men det er for tidlig å si noe om et konkret motiv. Vi jobber ut fra ulike hypoteser som jeg ikke kan gå inn på. Det er heller ikke sikkert at vi kommer til å få noe tydelig svar på hvorfor dette skjedde.