Kasserer tok 7,5 millioner fra klubbkasse i Aftenposten

En kasserer i Aftenpostens grafiske klubb har innrømmet tyveri av 7,5 millioner kroner fra klubbkassen.

Mannen, som har vært kasserer for klubben siden 2007, meldte seg tirsdag for politiet, og tilsto underslag av hele 7,5 millioner, melder VG.

Klubbformann Per Syvertsen i Aftenposten Grafiske Klubb beskriver underslaget som uforståelig, og varsler nå en endring i rutinene.

– Du vil jo ikke tro dette om noen, men i alle fall ikke om ham. Dette er et menneske som har jobbet i Aftenposten i mange år, og som vi har hatt stor tillit til. Vi kommer absolutt til å endre rutinene. Vi må se på hva vi har gjort feil her, sier Syvertsen.

Syvertsen forteller at tyveriet skal ha handlet om en personlig tragedie. Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten beskriver tyveriet som en tragedie for alle involverte parter.

– Dette er en tragedie, først og fremst for han som trolig har gjort dette, og for medlemmene av en grafisk klubb som har mistet et enormt stort beløp. Folk er triste og lei seg og skjønner ingenting, sier Haugsgjerd.

Mannen som har utført underslaget forlot sin stilling med sluttpakke sist fredag, fire dager før han innrømmet tyveriet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2