SKEPTISKE TIL Å DRA HIT: Longtailbåter på en strand i Krabis skjærgård.Foto: Joakim Nilsson / NTB
SKEPTISKE TIL Å DRA HIT: Longtailbåter på en strand i Krabis skjærgård.Foto: Joakim Nilsson / NTB

Kansellerer avganger hit

Nordmenn er fortsatt skeptiske til å reise for langt.

Reiseselskapet TUI hadde innstilt seg på å frakte mange nordmenn til Thailand i vinter, men nå kutter selskapet antall avganger kraftig. Årsaken er lav etterspørsel.

– Vi skulle gjerne ha fraktet mange nordmenn til Thailand i vinter, men vi ser nå at etterspørselen ikke er slik vi håpet. Vi hadde i utgangspunktet satt opp 10 avganger fra Oslo til Phuket og Krabi, men nå har vi kuttet dette ned til tre avganger. En til Krabi og to til Phuket, sier Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI til TV 2.

Korona-skepsis

Aspengren mener årsaken til lavere etterspørsel kan skyldes flere ting.

– Mange er nok fortsatt usikre på å fly langt, både med tanke på krigen i Ukraina og ikke minst korona-restriksjoner. Som følge av krigen så er også flyturen fra Oslo til Thailand rundt to timer lengre siden vi ikke kan fly over Russland.

Ving reduserer ikke

Samtidig som TUI reduserer antallet avganger til Thailand, sier hovedkonkurrenten Ving at de ikke har de samme planene.

– Vi har 14 avganger fra Oslo til Phuket fra 19. desember til 20. mars, og vi har ingen planer om å redusere dette, sier landssjef Marie-Anne Zachrisson i Ving til TV 2.

– Vi har lansert et nytt tilbud med liggeseter om bord i flyene og det har blitt veldig populært, sier Zachrisson.

Øker kapasiteten i høstferien

Samtidig som TUI nedskalerer antall avganger til Thailand i vinter, melder de nå at de øker kapasiteten til feriedestinasjonene i Europa i høstferien.

VIL TIL SYDEN: Patalavaca er et strandområde og tettsted omtrent midtveis mellom Arguineguín og Anfi del Mar i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria. Foto: Arill Riise / TV 2
VIL TIL SYDEN: Patalavaca er et strandområde og tettsted omtrent midtveis mellom Arguineguín og Anfi del Mar i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria. Foto: Arill Riise / TV 2

– Høstferien selger veldig bra, og spesielt Gran Canaria er populær blant barnefamilier. Vi øker nå kapasiteten med fem nye avganger til blant annet Kreta, Rhodos og Gran Canaria, opplyser kommunikasjonssjefen.

Øker flere steder i landet

TUI øker kapasiteten i høstferien fra følgende flyplasser; Oslo, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Haugesund. Høstferien avvikles i uke 40 og 41, avhengig av hvor i landet man bor.

– Det er svært gledelig å se at mange vil tilbringe høstferien i syden og få litt sol og varme på kroppen før høsten og vinteren kommer for fullt, avslutter Nora Aspengren i TUI.

Ving opplyser at de har solgt 90 prosent av alle sine flyseter til syden i høstferien, men at de ikke vil utvide tilbudet.