Jentene klarte seg med dyner og knekkebrød

De danske jentene som var savnet i Eggedal pakket seg inn i dyner for å holde varmen etter at de tok seg inn i en hytte natt til tirsdag.

– De kom tilfeldigvis forbi en hytte ved 23-tiden mandag kveld og brøt seg inn i denne. De klarte ikke å gjøre opp ild i peisen, men fant noen dyner de kunne holde seg varme med. De fant også noen knekkebrød så de fikk seg litt å spise, forteller operasjonsleder Ståle Versland i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

De to 15 år gamle jentene ble funnet av et helikopter fra Norsk Luftambulanse tirsdag klokken 10.20. Da var det nesten 19 timer siden de kom bort fra faren under en skitur mellom Nedalsfjellet og Venliseter i Eggedal i Sigdal kommune i Buskerud mandag ettermiddag.

– De trodde de visste hvilken skiløype de skulle velge for å komme tilbake til hytta, men skjønte etter hvert at de hadde gått seg vill, forteller Versland.

Jentene skal ha vært lite skivante, og de var ikke kledd for et lengre opphold utendørs.

Tirsdag morgen ble søket utvidet, og bedre vær gjorde det mulig å sette inn to helikoptre i søket. Det var ett av disse som fant jentene

– De var nok litt slitne og sultne, men ellers sto det bra til, forteller Versland.

Han berømmer jentene for deres opptreden da de skjønte at de hadde gått seg vill.

– Når det begynner å bli kaldt og mørkt i vinterfjellet er det eneste fornuftige å komme seg under tak hvis man har muligheten, sier operasjonsleder Ståle Versland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2