KAN GJERNE FLYTTE: Arfan Bhatti og hans meningsfeller som demonstrerte foran Stortinget fredag, kan gjerne flytte fra Norge, mener Frp leder Siv Jensen.  (Foto: TV 2 / SCANPIX)
KAN GJERNE FLYTTE: Arfan Bhatti og hans meningsfeller som demonstrerte foran Stortinget fredag, kan gjerne flytte fra Norge, mener Frp leder Siv Jensen. (Foto: TV 2 / SCANPIX)

Jensen: – Bhatti kan gjerne finne seg et annet land

Arfan Bhatti og hans meningsfeller som demonstrerte foran Stortinget fredag, kan gjerne flytte fra Norge, mener Frp-leder Siv Jensen.

Jensen fulgte demonstrasjonen inne fra Stortinget fredag. Bare et 30-talls personer møtte opp til arrangementet i regi av gruppen Muslimer mot okkupasjon. Den kontroversielle muslimen Arfan Bhatti holdt en appell og varslet nordmenn om at deres sikkerhet vil være truet «så lenge den norske regjering fortsetter med sin aggresjon mot det muslimske folk».

Frp-lederen reagerer sterkt på retorikken. Hun finner det uforståelig at personer her i landet utvikler det hun betegner som hatske holdninger.

LES OGSÅ: – Det norske folk må vite at deres sikkerhet vil være truet

– Til disse folkene vil jeg si: Dere er gitt uante muligheter. Dere har ytringsfrihet, religionsfrihet, kan delta i et demokrati. Hvis dere ikke liker det, så reis til et islamistisk land og dyrk deres forkvaklede verdier der, sier Jensen.

– Bhatti kan åpenbart ikke føle seg vel her i Norge. Da er det bare å lete etter et annet land, kanskje ett med mer undertrykking, sier hun.

LES OGSÅ: Her blir TV 2s fotograf angrepet av Arfan Bhatti

Jensen understreket samtidig at demonstrantene er i sin fulle rett til å ytre seg, selv om uttalelsene er «til å få kuldegysninger av». Hun er glad for at en gruppe motdemonstranter møtte opp for å snu ryggen til markeringen.

– Jeg har satt stor pris på det oppgjøret som muslimer har tatt. Det er forskjell på muslimer og radikaliserte islamister som tar religion som gissel for å nå politiske mål, sier hun.

(©NTB)

Se reportasje (reporter: Ivar Grøtta Grav)

589177

Mer innhold fra TV 2