Jens: - God løsning er viktigere enn rask løsning

Staten vil ikke haste inn i en enighet i Aker-striden for å få ro før landsmøtet i helgen. Det er viktigere med en god løsning enn en rask løsning, mener statsministrer Jens Stoltenberg.

Tre dager inn i forhandlingene mellom eierne i Aker Holding var det fredag morgen ingenting som tydet på at en løsning på konflikten rundt de omstridte Aker-transaksjonene var nær. Statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg lar tilsynelatende ikke det bekymre seg et drøyt døgn før han ønsker velkommen til landsmøte i Oslo.

- Vi er opptatt av å få en riktig verdivurdering og fjerne all tvil og usikkerhet rundt disse transaksjonene. Innholdet i den løsningen vi jobber mot er viktigere enn at den kommer raskt, sier Stoltenberg til NTB.

Så langt har flertallet av juridiske uttalelsene pressen har hentet inn om saken gitt støtte til Kjell Inge Røkke og Aker ASA. Jussen er sentral i samtalene som føres mellom partene, ifølge Stoltenberg.

- Alle ønsker å unngå at vi man kommer i en lignende situasjon igjen, sa han på en pressekonferanse fredag - et pressemøte som måtte arte seg som en tålmodighetsprøve for Ap-lederen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2