Jemen nekter å utlevere Farouk Abdulhak

Jemen nekter fremdeles å utlevere Farouk Abdulhak, som er siktet for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23).

Britiske myndigheter har gjort et nytt forsøk på å få utlevert Abdulhak fra Jemen. 20. desember i fjor tok de kontakt med myndighetene i landet og krevde Abdulhak utlevert. Før helgen kom svaret.

– Vår holdning er akkurat den samme som vi har hatt tidligere. Grunnloven forbyr all utlevering av jemenittiske statsborgere til andre land, sier Jemens utenriksminister Abu Bakr Al-Qirbi til TV 2.

Abdulhak kan i teorien bli stilt for retten i Jemen, men så lenge myndighetene i landet ikke kan garantere at han ikke vil få dødsstraff om han blir funnet skyldig, ønsker ikke britiske myndigheter å begjære en rettssak i Jemen.

Martine Vik Magnussen ble sist sett i live natt til 14. mars i fjor, da hun forlot nattklubben Maddox sammen med Abdulhak. De var begge studenter på Regent's Business School i London.

Abdulhak er siktet for å ha voldtatt og drept Magnussen før han dumpet henne delvis avkledd i et søppelrom i bygningen der han disponerte en leilighet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2