STØTTER NORSK FOLKEHJELP: Peter Gitmark (H), Liv Tørres (generalsekretær i Norsk Folkehjelp), Bård Vegar Solhjell (SV), Trygve Magnus Slagsvold Vedum (SP),  Helga Pedersen (AP) og Svein Roald Hansen (AP) 
stilte opp da Norsk Folkehjelp utfordret Utenriks  og forsvarskomiteen til å verve bøssebærere til årets TV aksjon. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)
STØTTER NORSK FOLKEHJELP: Peter Gitmark (H), Liv Tørres (generalsekretær i Norsk Folkehjelp), Bård Vegar Solhjell (SV), Trygve Magnus Slagsvold Vedum (SP), Helga Pedersen (AP) og Svein Roald Hansen (AP) stilte opp da Norsk Folkehjelp utfordret Utenriks og forsvarskomiteen til å verve bøssebærere til årets TV aksjon. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

Israel-venner oppfordrer til boikott av TV-aksjonen

Israel-venner mener Norsk Folkehjelp er antisemittisk, og oppfordrer i en sms-melding folk til ikke å gi penger til årets TV-aksjon som går til arbeid med minerydding.

Sms-meldingen har sitt utgangspunkt i et miljø av Israel-venner på Sørlandet, skriver Fædrelandsvennen.

– Jeg fikk meldingen for noen dager siden. Jeg vet ikke hvor den kommer fra, men jeg støtter den. Norsk Folkehjelp er en sosialistisk organisasjon som har kraftig slagside mot Israel og er antisemittisk, sier Oddvar Berge i Grimstad.

Han er leder for organisasjonen Noriel som har som mål å fremme det han kaller «Guds sannheter om menneskene og Israel».

– Det handler om at den som forbanner Israel, selv skal forbannes. Den som velsigner Israel, skal selv velsignes, sier han og legger til at han mener det er en voldsomt antisemittisk dreining av Midtøsten-konflikten i Norge.

I sms-meldingen heter det at venner av jødene kommer til å vende ryggen til det som kalles SV-organisasjonen Norsk Folkehjelp på grunn av angivelige antisemittiske holdninger og løgner, og at de vil gi sin gave til en annen organisasjonen under TV-aksjonen søndag.

TV-aksjonen 2011 går til Norsk Folkehjelp og deres arbeid med rydding av miner.

(©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2