Innbruddstyver ramponerte fjellkirke ved Røros

Fjellkirken nær Røros er blitt utsatt for innbrudd og hærverk.

En turist ringte styrelederen i Stiftelsen Fjellkirka på Røros lørdag morgen og fortalte om raseringen i fjellkirken som ligger på Enervola, 885 meter over havet. Fra fylkesvei 31 går det en 3,5 kilometer lang selvbetjent bomvei fram til kirken.

– Innbruddet har sannsynligvis skjedd i løpet av natten. De har brutt opp verandadøra og ødelagt alle vinduene i et stort rom. Inventaret var tømt utover gulvet og delvis hivd ut. De har tatt med seg en lysglobe, musikkanlegget, en radio, verktøy og to kikkerter. Vi har ikke fått oversikt over alt enda, sier styreleder Jostein Kåre Økdal til NTB.

Han regner med at det er gjort skader og stjålet gjenstander for flere titalls tusen kroner. En politibetjent fra lensmannen i Røros var lørdag på vei til kirken for å se på skadene.

– Hver søndag har vi kiosksalg og andakt. Nå har vi ryddet opp og holder åpent som vanlig på søndag. Vi lar oss ikke stoppe av dette, sier Økdal.

Han har ikke noen formening om hvem som står bak innbruddet, men tror tyvene kanskje har vært ruset siden de i tillegg har gjort hærverk. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2