Ingen savnet etter blokkbrann i Trondheim

Ingen er meldt savnet etter brannen i boligblokken på Kattem sør i Trondheim lørdag. Det bekrefter politiet etter at alle leiligheter er gjennomsøkt.

– To ble lettere skadd i brannen og tas hånd om av helsepersonell. Det bor 57 personer i blokken. Samtlige berørte leiligheter er gjennomsøkt og klarert med tanke på beboere. Disse leilighetene er ubeboelige, opplyser politioverbetjent Lars Melvold i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet måtte evakuere de som befant seg i blokken da det begynte å brenne kraftig i de øverste etasjene slik at hele taket etter hvert var overtent.

Brannvesenet fikk melding om brannen i 17-tiden og hadde slukket ilden om lag tre timer senere.

De evakuerte tas hånd om av Trondheim kommune som har etablert et evakueringssenter ved Quality hotell, Tiller.

Brant kraftig

Brannvesenet rykket ut med sju biler og røykdykkere. Selv om bygget er i betong, er det trekonstruksjoner i taket. Det vanskeliggjorde slukningsarbeidet.

Hele øverste etasje i blokken sto i brann da brannvesenet kom til stedet. Brannen spredte seg over taket slik at blokken med 42 leiligheter måtte evakueres. De to øverste etasjene er helt utbrent.

Brannårsaken er så langt ikke kjent. – Vi vil iverksette etterforskning og holde vakt på stedet, opplyser Melvold.

Kriseledelse

I forbindelse med brannen samlet kommunens kriseledelse seg tidlig lørdag kveld.

– Vi vil tilby overnatting til evakuerte som har behov for det, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Rolf Ivar Svensli til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2