Ingen pågrepet etter skyteoppgjør på Tøyen

To yngre menn ble søndag kveld brakt til Ullevål universitetssykehus med skuddskader etter to skyteepisoder på Tøyen i Oslo. Gjerningsmennene var fortsatt på frifot mandag morgen.

Mandag morgen holder politiet kortene tett til brystet. Det eneste de vil si er at ingen er pågrepet i saken. Hvor mange gjerningsmenn det jaktes på er ikke avklart, men politiet mener de stakk av i en sølvgrå Audi.

Innsatsleder Rune Bjørsvik i Oslo politidistrikt bekreftet overfor NTB sent søndag kveld at to menn var skutt og sendt til sykehus. Politiet ønsket mandag morgen ikke å si noe om tilstanden til de to.

Både ofre og gjerningsmenn i de to sakene skal være afrikanere. Det var mange vitner til dramaet og politiet satte søndag i gang arbeidet med å avhøre personer som kan ha opplysninger i sakene.

Bjørsvik sier til Dagbladet.no at politiet mistenker at skytingen er et oppgjør i det somaliske miljøet i hovedstaden.

Den første skyteepisoden fant sted nedenfor Tøyensenteret i Oslo, i krysset mellom Jens Bjelkes gate og Eiriks gate. Offeret satt i førersetet på en rød bil da han ble skutt av en mann som kom fra en bil parkert foran den røde bilen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2