Ingen innstramming på Stortinget

Presidentskapet på Stortinget vil ikke stramme inn på adgangen for besøkende etter de sterke reaksjonene etter forrige ukes spørretime.

Da fikk Kristelig Folkeparti sterk kritikk for å ha hjulpet Marte Wexelsen Goksøyr – som har Downs syndrom – inn i vandrehallen for å stille spørsmål til statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Fra flere hold kom det da krav om innstramming på regelverket for besøk, ikke minst fra Arbeiderpartiet, men noen innstramming kommer ikke på tale ifølge Aftenposten.

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) går ut og avkrefter forlydender om at adgangsreglementet skal strammes inn. Heller ikke visepresident Øyvind Korsberg (Frp) vil det:

– Stortinget skal være åpent for stor og liten i samfunnet. Men de som tar imot og inviterer, har et spesielt ansvar. Vi trenger ikke nye regler, men sunn fornuft, sier han.

I vandrehallen har det utviklet seg en tradisjon som et sted der presse og politikere kommer tett på hverandre. Funksjonshemmedes Hovedorganisasjon (FFO) er en av organisasjonene som har benyttet vandrehallen til å fremme sine synspunkter.

– I stedet for en debatt om innstramning burde man tenkt motsatt – hvordan åpne Stortinget enda mer. Det burde bli større interesse ute blant folk for politiske prosesser. Dette er viktig for demokratiet, sier assisterende generalsekretær i FFO, Jarl Ovesen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2