En kvinne ble drept etter en skyteepisode utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø fredag morgen. Gjerningsmannen var kvinnens eks kjæreste.  (Foto: Rune S. Bertiniussen/SCANPIX)
En kvinne ble drept etter en skyteepisode utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø fredag morgen. Gjerningsmannen var kvinnens eks kjæreste. (Foto: Rune S. Bertiniussen/SCANPIX)

Ingen gransking av partnerdrap

Nesten ett år etter at Stortinget ba om en gransking av alle partnerdrap, er den ennå ikke satt i gang.

Nyttårsaften 2007 sa justisminister Knut Storberget (Ap) at partnerdrapene skulle kartlegges. Tre måneder senere vedtok Stortingets justiskomité et forslag fra Venstre om at en uavhengig kommisjon skulle gjennomgå samtlige kvinnedrap i Norge de siste årene.

Ni måneder senere har regjeringen ennå ikke startet kartleggingen, skriver Dagsavisen.

Siden 2007 er seks kvinner drept av partneren eller tidligere partner. Den sjuende mistet livet fredag da en politimann i Tromsø drepte sin ekssamboer.

Seniorrådgiver Line Nersnæs i Justisdepartementet forteller at forskningsprosjektet skal settes i gang «så fort som mulig».

- Vi har jobbet med denne saken en stund og ligger etter skjemaet, sier hun.

Nersnæs ser nå for seg en oppstart tidligst i februar-mars.

Det er ennå uklart hvordan prosjektet skal gjennomføres, og nå krever Odd Einar Dørum (V), som tok initiativet til granskningen, at departementet må skjære igjennom.

- Jeg synes det er pinlig at dette nå har sklidd i nesten ett år og at vi hver gang har fått beskjed om at det skal starte snart. Dette er blitt lovet så lenge, og det er uforståelig at det ikke har skjedd. Virkeligheten gir påminnelser hver dag om at dette er viktig, sier Dørum. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2