IKEA-saken i Vestby fortsatt ikke avgjort

Fylkesutvalget i Akershus sa mandag nei til IKEA-etablering på Delijordet i Vestby, men IKEA mener de er ett skritt nærmere.

Selv om fylkesutvalget i Akershus mandag ettermiddag bestemte å opprettholde innsigelsen mot IKEA på Delijordet i Vestby, er siste ord fortsatt ikke sagt i saken. Med åtte mot fire stemmer ble innsigelsen opprettholdt, men Arbeiderpartiet bringer saken inn for fylkestinget. Dermed blir det ny behandling 18. mars.

I en pressemelding skriver Akershus fylkeskommune at fylkesutvalget er bekymret for trafikkbelastningen på det lokale veinettet.

«Fram til det er fattet vedtak om en rekkefølgebestemmelse som ivaretar oppgradering og utbygging av veisystemet, opprettholder fylkesutvalget innsigelse til kommunedelplanen Vestby nord. Innsigelsen trekkes når tilfredsstillende rekkefølgebestemmelse er på plass», står det i meldingen.

I et forslag lansert av Høyre gis det åpning for et ja dersom IKEA klarer å løse trafikkutfordringene som varehuset vil medføre. Dette gjør at IKEA ser positivt på spørsmålet om en etablering i Vestby.

– Vi er beredt til å løse trafikkproblemene. Når det er Høyres ankepunkt, opplever vi at vi er ett skritt nærmere en løsning, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i IKEA til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2