Høyesterett sier nei til Klomsæt

Høyesterett har bestemt at Sigurd Klomsæt ikke får jobbe som advokat mens han venter på at søksmålet for å beholde bevillingen blir avgjort.

Tirsdag 14. august ga Advokatbevillingsnemnda Klomsæt beskjed om at han var fratatt sin bevilling med umiddelbar virkning etter at han ble beskyldt for å ha lekket bilder og saksmaterialer fra etterforskningen av Anders Behring Breivik til mediene.

Klomsæt håpet at inndragningen av advokatbevillingen hans ikke skulle bli iverksatt, men dette ble først avvist av Oslo tingrett, deretter i lagmannsretten og nå også av Høyesterett, skriver Finansavisen.

– Dette betyr i praksis at Klomsæt må begynne å «sone dommen» lenge før det er avgjort om han engang blir dømt, sa Klomsæts advokat John Christian Elden til NTB 20. september etter at lagmannsretten hadde kommet med sin avgjørelse.

Advokaten selv har hele tiden nektet for å ha noe med lekkasjene å gjøre og klaget derfor nemndas beslutning inn for retten. Advokat John Christian Elden mener det er sterk tvil om hvorvidt Klomsæt vil miste bevillingen når søksmålet blir behandlet.

– Det er skuffende at ingen domstol vil ta i det saken gjelder: om Klomsæt har lekket bildene og om han er uegnet som advokat. Klientene hans mener han er svært godt egnet, og flere vil vitne for ham i hovedforhandlingen, opplyser Elden til avisen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2