høybråten-drap-starter - Vil be om forvaring i drapssak

En 21 år gammel mann risikerer 18 års forvaring etter drapet på Muhammad Bilal Aslam på Høybråten i Oslo for et år siden. Mandag starter rettssaken.

23 år gamle Aslam ble funnet drept og dumpet ved Høybråten kirke 12. mars i fjor. Ifølge tiltalen døde Aslam av flere stikk- og kuttskader.

Snaut to uker etter at 23-åringen ble funnet tilsto mannen som nå er tiltalt å ha drept Aslam. Han la alle kortene på bordet og forklarte at det var en konflikt og en kraftig provokasjon i forkant av drapet. Ifølge VG dreide krangelen seg blant annet om rusmidler, og begge mennene var ruset.

Drapet skjedde innendørs, og liket ble flyttet med hjelp av en søppelkasse på hjul. En 26 år gammel mann er tiltalt for å ha hjulpet til med å flytte og skjule liket i snøen ved Høybråten kirke. Han er også tiltalt for å ha unnlatt å varsle politiet om drapet.

I tiltalen varsler statsadvokat Guro Hansson Bull at hun vil be om 18 års forvaring med en minstetid på 10 år for den hovedtiltalte i saken. Det er satt av en uke til hovedforhandlingene i Oslo tingrett. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2