Holden: – Robuste argumenter for tilregnelighet

I sin prosedyre fremholdt aktor Svein Holden at det i bevisoppgaven er gode argumenter for at Anders Behring Breivik er strafferettslig tilregnelig.

Svein Holden brukte tid på å presisere at det er blitt presentert gode argumenter i løpet av rettssaken både for at Breivik er strafferettslig tilregnelig og at han er utilregnelig.

To argumenter Holden trakk fram for at Breivik kan være tilregnelig, var at helsepersonellet på Ila fengsel ikke kunne rapportere om noen psykotiske trekk, og at heller ikke en rekke fagpersoner som har snakket med ham siden 22. juli, har observert psykotiske trekk.

– Det er svakheter ved alle disse argumentene, men ser vi de sammen tegner de et robust bilde av Breivik som en tilregnelig gjerningsperson, sa Holden.

– Men så er det spørsmålet: kan bevisførselen med høy grad av sikkerhet utelukke at Breivik var psykotisk 22. juli? Dersom vi er i stand til det, skal han idømmes forvaring, dersom vi ikke kan avvise det, er alternativet tvungent psykisk helsevern, sa Holden i sin prosedyre torsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2