hødnebø-konkurs - Møbelprodusenten Hødnebø er konkurs

Luksusmøbelprodusenten Hødnebø AS i Risør er konkurs. Dermed mister 22 ansatte jobben.

– Vi klarte ikke å få til en akseptabel avtale med dem som var interessert i å overta. Da valgte vi å melde oppbud, sier Morten Kristian Tunge til Fædrelandsvennen. Han har vært fungerende administrerende direktør i Hødnebø AS siden de varslet kreditorene om gjeldsproblemene sine i februar.

Den samlede gjelden for Hødnebø-selskapene er på rundt 50 millioner kroner. Hødnebø AS har den største gjelden, på circa 30 millioner kroner.

Ifølge Tunge er det produksjonsselskapene i Hødnebø-gruppen som legges ned. Butikkene drives av andre selskap, og vil derfor ikke bli direkte rammet av konkursen.

I forrige uke forberedte selskapet seg på konkursen ved å bytte navn fra Hødnebø AS til Hurlum AS. Dermed er det ifølge Fædrelandsvennen formelt sett Hurlum som går konkurs, og nye eiere kan hente opp igjen Hødnebø-navnet.

Hødnebø produserer møbler av den mer kostbare typen, og ble hardt rammet av finanskrisen. De prøvde å lansere seg i USA, men uten hell. I tillegg ble noen av selskapets viktigste utsalgssteder i Oslo stående tomme for Hødnebø-møbler da en franchiseholder trakk seg i fjor, skriver Fædrelandsvennen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2